Festa Major 2020

La Festa Major és la suma d’esforços de molta gent, vinculada a entitats o a la vida associativa de la vila. Venim d’uns mesos difícils i tots n’hem de ser conscients que cal seguir mirant endavant amb més fermesa que mai

La Festa Major és la marca de la tornada a la normalitat, tot i que, malauradament, aquest any hem de parlar d’una normalitat molt diferent. Som conscients dels sacrificis personals que molts han hagut de fer, i les seves entitats, per tal de reprimir-se, abaixar el cap i acceptar que enguany no podran fer el que més els agrada. Però ho hem d’agafar com una aturada, una manera de recuperar les forces, de replantejar, de repensar i de mirar endavant. Tot i les dificultats, una Festa Major del 18 al 29 de setembre amb la màxima varietat d’activitats i, molt especialment, una Festa Major segura. Seran dos caps de setmana plens d’activitats per a totes les edats.

Apel·lem a la responsabilitat individual, a seguir en tot moment la normativa vigent i les indicacions i els protocols establerts per les autoritats sanitàries. Aquesta és l’única manera de seguir avançant i poder gaudir de la nostra Festa Major.

/ Canvis i novetats 

  • L’actuació Reflex de l’Esbart Dansaire té doble funció: a les 17 h i a les 19 h
  • Tallers dels Diables de l’Agrupa. Els trobareu el dissabte 26 a partir de les 10.30 h al pati de l’escola La Sínia i a partir de les 17 h al pati de l’escola El Palau. El diumenge 27, a partir de les 10.30 h, els trobareu al pati de l’escola El Pont de la Cadena
  • El Matí de Circ del dissabte 26 de setembre al pati de l’escola el Pont de la Cadena serà a càrrec de la companyia Els Herrerita
  • El  Matí de Circ del dissabte 26 de setembre al pati de l’escola El Palau serà a càrrec de la companyia Tot Circ
  • Els Monòlegs del dissabte 26 de setembre a les 22 h al pati de l’escola El Pont de la Cadena i diumenge 27 de setembre a les 20.30 h seran a càrrec de Mayte Carreras
  • L’actuació de Jaume Arnella prevista el dissabte 26 de setembre al pati de l’escola La Sínia serà a les 19.30 h
  • L’actuació de Fanfarra prevista el dissabte 26 de setembre al pati de l’escola La Sínia serà a les 22.15h
  • L’actuació del dissabte 26 de setembre a les 22 h al pati de l’escola El Palau serà a càrrec del grup Marialluïsa
  • L’actuació dels monòlegs de Mayte Carreras del diumenge 27 de setembre serà a les 20.30 h

/ Castell de focs, final de la Festa Major 

El dimarts, 29 de setembre a les 21:00. es farà el tradicional Castell de focs que marca el final de la Festa Major a Molins de Rei. Ateses les circumstàncies actuals us convidem a gaudir d’aquest Castell de focs des dels vostres terrats i balcons.

/ Pregó 

Ateses les condicions meteorològiques adverses previstes, el pregó de Festa Major es trasllada a la Joventut Catòlica – La Peni (pl. de  Mercè Rodoreda, 1)

El divendres 18 de setembre, es va celebrar el Pregó de la Festa Major 2020 a les 20.30 h.

Es imprescindible la preinscripció prèvia al pregó mitjançant el formulari web que us adjuntem. Cal que espereu rebre per correu electrònic la confirmació de la vostra assistència, si el divendres dia 18 de setembre a les 15 h. no heu rebut cap confirmació voldrà dir que, malauradament i per seguir les mesures de seguretat, ja no n’hi han places disponibles.

/ Activitats de Festa Major del 25 al 27 de setembre: Procediment de reserva prèvia

És imprescindible la preinscripció prèvia a les activitats mitjançant el formulari web que us adjuntem. Cal que espereu rebre per correu electrònic la confirmació de la vostra assistència, si no rebeu cap confirmació voldrà dir que, malauradament i per seguir les mesures de seguretat, ja no n’hi han places disponibles.

Preinscripció a  les activitats

 / Programa de la Festa Major 2020

16/09/2020 Podeu descarregar-vos el programa oficial dels actes i esdeveniments organitzats per la Festa Major de Molins de Rei 2020 fent clic aquí

/ Guanyador/a del concurs de cartells de la Festa Major 2020

31/07/2020 L’obra guanyadora del concurs de cartells de Festa Major 2020 ha estat l’obra “Simbiosi” de Marta Martín.

 

 

/ Fe d’errades 

La informació correcta per a l’activitat de l’Esbart Dansaire és la següent:

ESBART DANSAIRE MOLINS DE REI
PRESENTA: REFLEX
Dia: Diumenge 27 de setembre
Lloc: Joventut Catòlica
Hora: 17 h i 19 h (doble funció)

Organitza: Esbart Dansaire de Molins de Rei.
Amb reserva prèvia.
Aforament limitat

 

L’entitat realitzarà una doble funció del seu espectacle, a les 17 h i a les 19 h

 

Per a participar en els actes i esdeveniment de la Festa Major 2020, és obligatori complir amb les mesures de seguretat i prevenció: Mascareta obligatòria majors de 6 anys, neteja de mans amb gel hidroalcohòlic i distància de seguretat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breu història de la Festa Major

Serveixin les paraules del molinenc Julià Canals i Maimó, exregidor de Cultura de la vila i creador de la música del Ball del Camell, per il·lustrar la festa gran de Molins de Rei:

“És evident que el viure i els costums dels pobles evolucionen dins el transcurs del temps pel fet d’existir. És evident que anys enllà, el comiat dels dos encontres peremptoris, tant a nivell familiar com a col·lectiu, el dictaminava, per la Festa Major, un ‘Fins a Nadal!’ i per Nadal, un ‘Fins a la Festa Major!’

Anhels i esperances, lluita dia a dia per poder conquerir un sojorn feliç, allà en el temps, llavors, quina calor de desig assumir aquella abraçada que segellava: ‘Fins a la Festa Major!’ I quan aquesta arribava, engalanada i resplendent, s’emmirallaven esperances i anhels, fonent-se dins la joia creativa dels saraus i festes que amb il·lusionada cura, entre tots, havíem preparat.

És evident que ha plogut molt. Des de llavors han succeït moltes coses, però la realitat és que, pas a pas, hem arribat a fer possible, i d’acord amb la nostra actual via de consum, tenir-hi l’adequada festa major. Sí, festa major en minúscula, perquè les programacions que arreu es donen no són una altra cosa que un competitiu i malaguanyat anunci d’actes, que res tenen a veure amb l’arrel i el sentiment popular d’un poble, que això sí, avui com ahir, desitjaria i espera poder manifestar la seva joia recreant-se en la pròpia Festa.

Molins de Rei, tu pots fer-ho!
Tu ets rica en individualitats i col·lectius de tota mena d’activitats i amb notòria vàlua i projecció.
Tu tens un exemple singular del bestiari català.
Tens els elements per projectar la FESTA MAJOR d’un pròxim futur.”